https://bayerconstruct.hu/wp-content/uploads/2020/05/bayer_logo_white_bg-min.png
2020.10.09. Bayer Construct

Balatonlelle Sunshine Resort Breaks Records on the Lot of Old ‘SZOT’ Holiday Home

https://bayerconstruct.hu/wp-content/uploads/2020/06/bokreta4.jpg

Elérte legmagasabb pontját a Bayer Construct vállalatcsoport saját fejlesztésében és kivitelezésében megvalósuló, exkluzív kialakítású és minőségű 50 lakásos társasház Balatonlellén, az egykori SZOT-üdülő helyén. A közvetlenül a vízparton épülő, Napfény Resort nevet viselő fejlesztés Közép-Európában is egyedülálló egyedi betonacél hálós szerkezeti építéssel készül, így a kivitelezés rekordgyorsasággal zajlik. Az azonnal beköltözhető, teljesen bútorozott lakások értékesítése jövő év elején indul.

Balatonlellén, az egykori SZOT-üdülő helyén megtartották a Bayer Construct Zrt. generálkivitelezésében megvalósuló Napfény Resort bokrétaavatóját. A 2019 októberében kezdődött fejlesztés keretében a szocializmus időszakában épült üdülő bontásra került, és a helyén egy minden igényt kielégítő, modern, energiatakarékos 50 lakásos, közvetlenül a szabadstrandhoz kapcsolódó felsőkategóriás társasház és a hozzá tartozó parkoló épül.

A két épületrészből álló projekt egyik különlegessége, hogy az A-épületrész földszint plusz hét emeletes magasságával Balatonlelle legmagasabb épülete lesz, természetes örökpanorámával a tóra. Az épület modern és innovatív dizájnt, illetve letisztult forma- és színvilágot kap. Mindkét épületrész legfelső emeletén különleges penthouse lakások kapnak helyet.

Kivitelezés-technológiai különlegesség, hogy nemcsak Magyarországon, de Közép-Európában is itt vetették be először a betonacél hálós szerkezeti építést. Ennek során a teljes falszerkezet betonacél szerelését kiváltották, így a munkafolyamatoknál szokásos munkaerőállomány felével sikerült kétszeres kivitelezési sebességet produkálni.

A közel nulla energiaigényű, már a 2021-ben éltebe lépő energetikai követelményeknek is megfelelő, teljesen bútorozott, azonnal beköltözhető otthonokat jövő év második felében vehetik majd át szerencsés tulajdonosaik, de előzetesen már július augusztustól regisztrálhatnak az érdeklődők.