https://bayerconstruct.hu/wp-content/uploads/2020/05/bayer_logo_white_bg-min.png
2020.10.09. Bayer Construct

Balatonlelle Condominium Built with a Technology Firstly Used in Hungary

https://bayerconstruct.hu/wp-content/uploads/2020/07/tn4-200612_bb-0011.jpg

A rekordgyorsaságú projektben a Bayer Construct saját beruházásban kivitelez lakásokat a volt SZOT-üdülő helyén.

Elérte legmagasabb pontját a Bayer Construct vállalatcsoport saját fejlesztésében és kivitelezésében megvalósuló, 50 lakásos társasház Balatonlellén. A Napfény Resort nevet viselő építmény az egykori SZOT-üdülő helyén, közvetlenül a vízparton jön létre.

Balatonlelle legmagasabb épülete lesz
A projekt bokrétaavató ünnepségén kiderült, a 2019 októberében kezdődött fejlesztés keretében a szocializmus időszakában létrejött balatonlellei üdülőépületet lebontották. A helyén egy modern, energiatakarékos, közvetlenül a szabadstrandhoz kapcsolódó, felsőkategóriás társasház és a hozzá tartozó parkoló épül.

A két épületrészből álló projekt egyik különlegessége, hogy az A-épületrész földszint plusz hét emeletes magasságával Balatonlelle legmagasabb épülete lesz, természetes örökpanorámával a tóra. Az épület modern és innovatív dizájnt, illetve letisztult forma- és színvilágot kap. Mindkét épületrész legfelső emeletén különleges penthouse lakások kapnak helyet.

Kétszer gyorsabb, feleannyi munkaerővel
A beruházás különlegessége, hogy

a magyar tulajdonú Bayer Construct projektjében nemcsak Magyarországon, de Közép-Európában is először vetették be a betonacél hálós szerkezeti építést.

Ennek során a teljes falszerkezet betonacél szerelését kiváltották, így a munkafolyamatoknál szokásos munkaerőállomány felével sikerült kétszeres kivitelezési sebességet produkálni.

A közel nulla energiaigényű, már a 2021-ben éltebe lépő energetikai követelményeknek is megfelelő, teljesen bútorozott, azonnal beköltözhető otthonokat jövő év második felében vehetik majd át a tulajdonosok, de előzetesen már július augusztustól regisztrálhatnak az érdeklődők.

Forrás: https://magyarepitok.hu/