https://bayerconstruct.hu/wp-content/uploads/2020/05/bayer_logo_white_bg-min.png

SAJTÓSZOBA

2023.10.11. Bayer Construct

Elkészültek a Balance Garden új lakásai

https://bayerconstruct.hu/wp-content/uploads/2023/10/HD_230908_EM_6988-scaled.jpg

Egyedi és magas minőségben kivitelezett otthonokkal bővült Budapest X. kerületének ingatlankínálata a Bayer Construct kivitelezésében.  

A X. és IX. kerület határában felépült a Balance Garden.

A X. kerület gyárvárosi hangulata itt cseppet sem érzékelhető: a csendes, mellékutcai Zágrábi úton egy zöld, részben új építésű, folyamatosan fejlődő lakóövezetbe érkezünk. A három épületből álló Balance Garden nagy parkjával, tágas és igényes zárt közösségi kerttel, sétánnyal, saját játszótérrel új ékszerdoboza a környéknek.

Az új otthonok közösségi közlekedés szempontjából is vonzóak, hiszen 10-12 perc alatt elérhető a belváros, és 15-17 perc alatt a repülőtér. A közelben az Üllői út, a villamos, illetve 400 méterre található a Pöttyös utcai metrómegálló: az M3-as metróvonalon ma már akadálymentes, megújult környezetben lehet utazni. A közeli bevásárlóközpont, illetve kisebb közértek, szolgáltatók biztosítják, hogy a mindennapi teendők könnyen elintézhetők legyenek.

A mintegy 12 ezer négyzetméteres területen három külön épület került kialakításra, földszinttel, azon felül további hét emelettel. Különlegességük, hogy az első és második emeleti szinten összeépültek, majd a harmadik emelettől ismét különválik az épületkomplexum.

Valamennyi lakás teraszos, illetve erkélyes, ahonnan minden irányba zöld területre, parkra nyíló kilátás növeli a nyugodt életérzést. A legfelső emeleten elhelyezkedő penthouse jellegű lakások nagy teraszáról széles panoráma nyílik a környékre.

Modern igények mindenekelőtt

A Bayer Property  fejlesztésében, a Bayer vállalatcsoport tagjaként célul tűzte ki, hogy maradandó építészeti értéket teremtsen megfizethető áron és magas színvonalon. Ennek tökéletes példája a Balance Garden, hiszen az itt kialakított ingatlanok négyzetméterára a mai piaci árakhoz képest nagyon kedvező.

A fejlesztést Muzslai Mónika ingatlanértékesítő mutatta be.

Az ingatlan kialakításánál arra törekedtünk, hogy minden igénynek megfeleljen. Fő szempont volt, hogy minden lakáshoz tartozzon terasz vagy erkély, ugyanis a mai fiatalok számára ez kiemelten fontos. Az úgynevezett „teraszkultúra” megváltozott: manapság már nem tárolónak használják a teraszokat, hanem egy csendes kis szigetként tekintenek rá, ahol egy kis asztallal, székekkel lehetőség van a közös pihenésre, feltöltődésre, illetve tavasztól őszig megnövelik az életterüket.

Ismertetése szerint a lakások mérete rendkívül széles skálájú. „A 27 nm2-es garzon méretűtől egészen a 85 nm-es penthouse lakásokig többféle helykiosztású (két-, három- vagy négyszobás) is megtalálható. A legkisebb lakások már el is fogytak, jelenleg 35 nm2-es alapterületű a legkisebb, amiből választhatnak az érdeklődők.”

Mónika hozzátette, hogy az ingatlanok iránt élénk volt a befektetői érdeklődés is. Volt, aki hosszútávú célokkal vásárolt meg lakásokat és volt, aki már a tervezőasztalon többet is megvett, feltehetően értékesítési szándékkal.

Minőség és trendek a fókuszban

A kialakításnál nagy gondot fordítottak arra, hogy igazodjanak a mai trendekhez: maximálisra növelték az életteret, így a tágas amerikai konyha, étkező és a nappali egy légtérben helyezkedik el, megadva a lehetőséget a társasági, családi időtöltésre. A kivitelező minden olyan minőségi szempontra odafigyelt, amely igényessé és kényelmessé teszi a leendő otthont.  

„Inverteres klíma, elektromos redőny, a fürdőszobában törölközőszárító radiátor, minőségi, Grohe csaptelepek, Roca szaniterek emelik a lakások színvonalát. Mindezt 1 066 000 forintos négyzetméter átlagáron kínálja a Bayer Property” – részletezte az ingatlanok vonzó jellemzőit Muzslai Mónika.

A teraszokon és külső területeken elhelyezett burkolatokat, térköveket a Bayer Construct stratégiai partnere, a Viastein Kft. gyártotta, biharkeresztesi üzemében.

Modern és energiahatékony

A lakások energetikai besorolása, energiahatékonysága ma már központi kérdés minden ingatlantulajdonosnál. Az energiaválság megváltoztatta a vásárlók korábbi szempontjait: előtérbe került a lakások fenntarthatósága, az alacsony rezsiköltség és az energiabiztonság. A Balance Garden fejlesztője ezért a távhő mellett tette le a voksát, hiszen a korszerű távhőszolgáltatás ma a legolcsóbb, kiszámítható energiaforrás. „Mindenki annyit fizet, amennyit fogyaszt. A lakásokat egyedi mérőórával szereltük fel, olyan, mintha saját kazánja lenne. Az alacsony rezsiköltségeket szolgálja az épületek megfelelő szigetelése (30 cm-es téglafal kívülről 16 cm-es hőszigetelést kapott) és a műanyag, háromrétegű nyílásszárók is” – részletezte az előnyöket Muzslai Mónika.    

Zöld környezet

„Fontosnak tartottuk, hogy ahol csak lehet, zöldítsünk. A földszinten 23 lakás rendelkezik a parkosított belső zöld területre néző kilátással vagy közvetlen kertkapcsolattal. A közös park a komplexum egyik ékessége, amely a természetes környezet érzetét nyújtja és otthonossá varázsolja az épületek közötti teret. Ezen kívül az épületeket a harmadik szinten egy-egy tetőkert kapcsolja össze, amely tovább növeli a zöld felületet” – hangsúlyozza Muzslai Mónika, aki azt is hozzáteszi: a zöldtető nemcsak szép látványt nyújt, hanem a hőszigetelésben is fontos szerepet tölt be. Hozzáteszi továbbá: „A komplexum egyik oldalán egy nagyobb zárt kertet hoztunk létre, ahol a gyerekek biztonságban tölthetik el az időt. Játszótéri elemeket, street workout gépeket és mini focipályát alakítottunk ki, a békés pihenés lehetőségét pedig a sétány és padok biztosítják. Gondoltunk a Balance Garden legkisebb lakóira is: a hátsó kertben egy sövénnyel lekerített területen kialakítottunk egy minijátszóteret, amelyet kizárólag a lakók használhatnak. A térkővel lerakott kültéri parkolót pedig virágokkal, bokrokkal beültetett magaságyások díszítik.”

E-töltős parkolóhelyeket is létesítettek

A lakópark értékesítője azt is elmondta: ma már alapvető, hogy az ingatlanok számához alakítják a parkolóhelyek, tárolók számát és nagyságát. „Az új otthonok mindegyikéhez tartozik egy parkolóhely. Az elektromos kapuval zárható felszíni parkolóban 41, a mélygarázsban pedig 257 parkoló található. A környezettudatos lakók számára elektromos töltőkkel felszerelt egységeket is kialakítottunk.

A tárolók zárható, téglafallal elválasztott külön helyiségek, amelyekben tágas hely áll rendelkezésre. A helyiségek praktikusak, hiszen kívülről és a folyosóról is megközelíthetők. A kerékpárokat azonban nem kell ide bezsúfolni, hiszen a kétkerekű járműveknek két nagyméretű tárolót is létesítettünk.” 

A komplexum jelenleg átadás alatt áll. A tervek szerint októberre száz százalékban befejezik a Balance Garden körüli munkálatokat.