https://bayerconstruct.hu/wp-content/uploads/2020/05/bayer_logo_white_bg-min.png

SAJTÓSZOBA

2021.04.07. Rényi Luca

Célegyenesben a Bayer Construct cégcsoport két nagyszabású fejlesztése

https://bayerconstruct.hu/wp-content/uploads/2022/04/celegyenes.png

Az újbudai VABA Apartments és a balatonlellei Napfény Resort esetében is megmutatkozik a fejlesztői és a kivitelezői érdek egyesülése: páratlan gyorsasággal, kiemelkedő technológiai megoldásokkal és magas minőségben épít otthonokat a Bayer Property, melynek projektjei immár közel 1500 lakást ölelnek fel.

Célegyenesbe fordult a Bayer Property két exkluzív otthonteremtő fejlesztése – értesült a magyarepitok.hu. A fővárosban az újbudai Bikás park mellett épülő VABA Apartments, valamint a Balatonlellén, a közvetlenül a vízparton fekvő Napfény Resort egyaránt a befejező fázisához érkezett a Bayer Construct cégcsoport kivitelezésében.


Ezért garantált a gyors kivitelezés és a magas minőség

A Bayer Property a magyar tulajdonban levő Bayer Construct cégcsoportjának tagjaként működik, a korábban a tíz évig a Colas Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatójaként tevékenykedő Sokorai István irányításával, akivel érkezésekor lapunk interjút is készített. Az ingatlanfejlesztő vállalat a szóban forgó két projekt mellett számos egyéb gigaberuházást és komplex, multifunkciós fejlesztést valósít meg.

A vállaltcsoport által kevesebb mint egy éve megalapított Bayer Propertynek az előkészítés és megvalósítás alatt álló projektjei már közel 1500 lakást ölelnek fel

– derül ki a cégcsoport közleményéből.

A tavaly októberi fúzió óta szintén a vállalatcsoport tagja Közép-Európa egyik legjelentősebb építész és belsőépítész tervezőirodájaként a LIMA Architecture & Interior Design, amely mindkét szóban forgó projektben érintett. Az olvasóinknak Madosfalvi Zoltán ügyvezető-tulajdonos által bemutatott, Magyarországon több szempontból is egyedülálló LIMA készítette a lakások belsőépítészeti terveit Balatonlellén és a VABA esetében is.

A közlemény hangsúlyozza, a gyors kivitelezés és a magas minőség egyaránt garantált a projektek során. A vállalatcsoport működésében ugyanis egyesül a fejlesztői és a kivitelezői érdek annak köszönhetően, hogy a Bayer Construct az elmúlt 20 évben lépésről lépésre a teljes építőipari-ingatanfejlesztési vertikumra kiterjesztette tevékenységét, ahogy azt lapunk is több cikkben bemutatta.


A háromtornyos ház mindössze hat hónap alatt szerkezetkész lett

A közleményből kiderül, a XI. kerület egyik legnépszerűbb részén, a Bikás park mellett épülő VABA Apartments már 80%-os készültséget ért el. Ebben a beruházásban 168 lakás és 4.000 m2 irodaterület kerül kialakításra az új kelenföldi városközpont közelében, kiváló közlekedéssel, de mégis zöld környezetben. Az alkalmazott csúcstechnológiának köszönhetően a háromtornyos ház hat hónap alatt szerkezetkész lett, amiről lapunk is beszámolt.

A tavaly novemberi bokrétaavatón készült fotó - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu


A prémiumbútorokkal berendezett, azonnal beköltözhető lakások műszaki tartalom tekintetében is kiemelkedők: a társasház a legmodernebb építőipari technológiákkal készül, a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelően.

A közlemény külön kitér rá, hogy a lakások befektetésnek is ideálisak, ráadásul az itt vásárolt ingatlanok esetében lehetőség lesz arra, hogy a bérleménykiadás-menedzsmenttel kapcsolatos összes feladatot a fejlesztő, Bayer Property intézze.


A balatoni társasház lakásai azonnal beköltözhető formában vehetők át

A Balatonlellén épülő Napfény Resort a VABA-nál is előrehaladottabb állapotban van. Az egykori SZOT-üdülő helyén épülő 50 lakásos, közvetlenül a szabadstrandhoz kapcsolódó felsőkategóriás társasház és a hozzá tartozó parkoló 95%-ban készült el.

A közlemény szerint a Balaton partján modern, energiatakarékos 50 lakásos, közvetlenül a szabadstrandhoz kapcsolódó felsőkategóriás társasház épül. A két épületrészből álló projekt egyik különlegessége, hogy az A-épületrész földszint plusz hét emeletes magasságával Balatonlelle legmagasabb épülete, természetes örökpanorámával a tóra. „Az épület modern és innovatív dizájnt, illetve letisztult forma- és színvilágot kap” – derül ki a közleményből.

Mindkét épületrész legfelső emeletén különleges penthouse lakások épülnek. A balatoni kilátást pontmegfogott üvegkorlátok biztosítják az erkélyekről, emellett parkosított udvar, kültéri medence, és egy 50 férőhelyes parkoló is épül az otthonokhoz. A közel nulla energiaigényű, a 2021-ben életbe lépő energetikai követelményeknek is megfelelő otthonok további előnye, hogy az új tulajdonosok részben berendezetten, gépesített konyhával, azonnal beköltözhető formában vehetik át ezeket.