https://bayerconstruct.hu/wp-content/uploads/2020/05/bayer_logo_white_bg-min.png

SAJTÓSZOBA

2024.06.25. Bayer Construct

A Bayer Construct lehet az első olyan hazai cég, amely saját gépparkkal valósítja meg az építkezéseket

https://bayerconstruct.hu/wp-content/uploads/2024/06/tn4-web-240531_dt_01_3239.jpg

Tovább fejlődik hazánkban az egyedi cégmodell – saját eszközparkkal valósítja meg kivitelezéseit a Bayer Construct cégcsoport.

A piacon elérhető legjobb minőségű és hatékonyságú gépekkel újította meg gépparkját a Bayer Construct. A napokban bemutatott kapacitásnövelő beruházással a cégcsoport növeli versenyképességét és ahogy a sóskúti projektzáró ünnepségen elhangzott, vevői igényekre szabva bővítette gépparkját.

Új eszközökkel és technológiafejlesztéssel javíthatják a hatékonyságot

A vállalat kiemelt célja ellensúlyozni a piacon levő elavult műszaki színvonallal rendelkező gépparkokat, és kihasználni az új gépek és a technológia erejében rejlő kapacitásnövelés lehetőségét.

A kapacitás bővítő beruházással a cégcsoport képes projektjeit saját eszközeivel maradéktalanul kiszolgálni.

Koprás Márton, a Bayer Construct Zrt. beruházási igazgatója köszöntőjében elmondta, nagyszabású beruházást hajtottak végre, amely során a piacon elérhető legmodernebb, legjobb minőséget képviselő földmunkagépeket, toronydarukat, önösszeszerelő darut, vízilétesítmények építéséhez szükséges eszközöket és mobil betonüzemeket vásároltak. A fejlesztésre a világban zajló ipari és technológiai átrendeződés megfelelő alkalmat kínál. Az igazgató hozzátette, céljuk az, hogy az új gépek adta lehetőséget kihasználják a kapacitásbővítésre, versenyképességük és a hatékonyság növelésére, valaminta munkahelyek megőrzésére.

A Bayer Construct cégcsoport az út, szerkezet, bányászati és vízépítési üzletágát is a legkorszerűbb gépekkel látja el

A vállalat nagy teljesítményű úthengereket, lánctalpas és gumikerekes kotrógépeket és tömörítőgépeket is vásárolt. A változó piaci igényeket felmérve a cégcsoport a bányászati és a vízépítési üzletág kibővítését is célul tűzte ki: ennek jegyében a projekt során nagy teljesítményű szívókotró hajók, a rájuk épített víztelenítő berendezésekkel és az ehhez kapcsolódó vízen lebegő hosszú szállítószalagokkal együtt kerültek beszerzésre.

A vízépítés területén egy nagy méretű ponton megvásárlása nyithat új távlatokat a cégcsoport számára, amellyel önerőből már hosszabb mólók és kikötők építését is megvalósíthatják.  

A Bayer Construct Zrt. fejlesztette daruparkját is – jelentette be Koprás Márton -, az új gépek a piacon szokásosnál minimum 20 százalékkal gyorsabb és hatékonyabb kivitelezési munkavégzésre képesek.
Három darab komplett mobilbetonüzemet, kavicstörő és osztályozó berendezést is beszerzett a cégcsoport, amellyel a készbeton termékeik állandó és kimagasló minőségét tudják biztosítani. A géppark kibővült kosaras emelőgépekkel is, amelyek segítségével 45 méter magasságban is tudnak majd munkálatokat végezni, elsősorban a gépek, daruk összeszerelését és karbantartását.

A magyar gazdaság önellátását segíti az építőipar fejlesztése
 

Az építőipar hatékonyság- és a versenyképesség növelése a kormány célja, emelte ki Varga Mihály pénzügyminiszter az átadó ünnepségen. Hozzátette, az elmúlt évek válságai rávilágítottak arra, hogy tovább kell erősíteni a magyar gazdaság önellátását és szuverenitását, amelynek fontos része az építőipar fejlesztése.